Notariskantoor mr. H. Huitsing houdt u op de hoogte

U deelt veel met een notaris, maar wat weet u nou eigenlijk van hen? Op deze pagina leest u meer informatie over notaris Huitsing, maar ook weetjes over het notariskantoor. Wij delen onze kennis graag met u. Daarom vindt u hier ook regelmatig notariële nieuwsberichten.

Laat uw testament opstellen door Notariskantoor mr. H. Huitsing in Middelstum.

Leuke weetjes over Notariskantoor mr. H. Huitsing

In ons pand aan de Heerestraat in Middelstum zat enkele jaren geleden een vestiging van de Rabobank. Dit heeft voor u nu als voordeel dat we de beschikking hebben over twee grote bankkluizen waarin we de akten veilig opslaan. Brand- en inbraakbestendig dus.

In eerste instantie zat ons kantoor bij het pand van de Rabobank in. Om er twee kantoren van te maken, moest er verbouwd worden. Zowel de Rabobank als wij huurden hiervoor een architect in. Geheel vlekkeloos verliep dit proces niet. De scheidingsmuren bleken niet op elkaar aan te sluiten waardoor deze afgebroken en opnieuw gemetseld moesten worden. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen. Er is grondig verbouwd en er zijn kantoorruimten toegevoegd, waardoor we nu de beschikking hebben over een mooi, ruim pand. We zijn heel trots op het eindresultaat.

Dieptepunten zijn er natuurlijk ook geweest. De economische crisis die in 2008 begon, heeft ook op ons kantoor impact gehad. Het heeft ons scherp gemaakt en geleerd te manoeuvreren in een krimpende markt. We moesten nieuwe wegen inslaan. Dat leidde tot kostenbesparingen. We zijn er sterker uitgekomen.

“De vrouwen hebben het gewonnen van de mannen”. Notaris Huitsing wordt samen met de heer Jan Pieter Smit omringd door 9 medewerksters en dat bevalt prima.

Een van onze motto’s: “Beleef alles intens, en kijk niet altijd vooruit maar soms ook even opzij!” Sta stil bij belangrijke stappen in het leven. Zorg ervoor dat deze goed geregeld en vastgelegd zijn.

Als aanvulling op zijn studie notarieel recht, heeft de heer Huitsing een cursus ‘mediation’ gevolgd. Een mediator probeert conflicten tussen partijen op te lossen door onderhandelingen te faciliteren en te begeleiden. De geleerde vaardigheden kan hij in het vak als notaris toepassen ter voorkoming van conflicten. Een notaris is immers onafhankelijk.

Ons notariskantoor is een vraagbaak voor de gemeenschap. Omdat de notaris zitting heeft in diverse besturen en bedrijfsverenigingen, kan hij u eventueel doorsturen naar één van zijn contacten die u verder op weg kan helpen. Dit zien wij als een toegevoegde waarde voor de gemeenschap.

Meer weten over uw notaris?

“Mijn naam is Bram Huitsing, in 1957 geboren in Hilversum, thans woonachtig in Groningen. Mijn moeder was een rasechte Hoogelandster, mijn vader een echte Stadjer. Eigenlijk ben ik min of meer bij toeval in het notariaat terechtgekomen, want ik wilde vroeger geneeskunde studeren. Dit kwam er uiteindelijk niet van: ik werd twee keer uitgeloot. Wel heb ik nog enige kennis van de bloemetjes en de bijtjes kunnen opdoen tijdens een parkeerstudie biologie.

Nog niet helemaal wetend wat te doen ben ik Nederlands recht gaan studeren. Ik zag mijzelf uiteindelijk in de advocatuur of in de rechterlijke macht terechtkomen. Toen ik een advertentie zag voor een kandidaat-notaris in het Friese Buitenpost besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren. Ik had niet helemaal de juiste achtergrond, maar wel voldoende overtuigingskracht om mij als kandidaat-notaris naar binnen te praten. Een beslissing waar ik nooit spijt van heb gehad. In 1989 rondde ik de studie notarieel recht af. In 1994 werd ik kandidaat-notaris in Groningen waarna ik mij in 1997 in Middelstum vestigde, als opvolger van notaris Ten Have.
Ik ben getrouwd met Marieke Scheffers, samen hebben we 2 dochters van 22 en 19 jaar. Mijn vrouw is arbeids- en organisatiepsycholoog en heeft een coachingspraktijk in hetzelfde pand als waar wij gevestigd zijn. Van 1998 tot en met 2007 woonden we zelf ook boven het notariskantoor. Door tal van uitbreidingen en verbouwingen zijn we uiteindelijk in 2007 naar Groningen verhuisd. We sluiten echter een terugkeer naar Middelstum niet uit.”

Bekijk het notarisarchief van Middelstum

Notarissen in Middelstum door de eeuwen heen

Uiteraard zijn we niet het eerste notariskantoor in Middelstum. Daarvoor moeten we terug naar 1811, aldus het protocollenregister uit 1916. Mr. J. Frima was de eerste notaris. Hij werd in 1812 opgevolgd door mr. Van Bolhuis. Tot 1900 heeft Middelstum 6 verschillende notarissen gehad. Eén van de notarissen, notaris Van Panhuys die deze functie van 1871 tot 1877 uitvoerde, woonde op het statige Mentheda hier in Middelstum.

Bekijk het notarisarchief van Middelstum