Huitsing & Poort Notariaat en Mediation

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor ons kantoor Huitsing & Poort Notariaat en Mediation, die per 1 september van start is gegaan. Totdat de nieuwe website gereed is, zal deze website in de lucht blijven. Vanzelfsprekend blijft ons kantoor u van dienst zoals u van ons gewend bent en zijn we bereikbaar op telefoonnummer 0595-552866 en via email: info@huitsingpoort.nl

Oprichten stichting, vereniging of coöperatie

Notariskantoor mr. H. Huitsing helpt u als u, zonder winst te maken, iets voor de maatschappij wilt doen. Wat het doel van uw stichting, vereniging of coöperatie ook is, wij helpen u graag om deze op de juiste manier op te zetten. We geven advies en stellen de wettelijke akten voor u op.

Wat is het doel ?

Kent u het verschil tussen een stichting en een vereniging? Even een spoedcursus. 


De vereniging

Wilt u dat alle leden betrokken zijn bij de beslissingen en dat allen formele inspraak hebben? Kies dan voor een vereniging. Deze rechtsvorm kan handig zijn als u mede-eigenaar bent.


De stichting
Bij een stichting wordt een centraal orgaan vastgesteld. Deze bestaat uit een aantal bestuursleden die zelf de beslissingen nemen. Uiteraard mogen de leden of donateurs best om raad worden gevraagd, maar een verplichting is dat niet. Wat kenmerkend is voor een stichting, is dat alle winsten worden gebruikt voor het verwezenlijken van een maatschappelijk doel. Deelt je stichting bijvoorbeeld gratis pannenkoeken uit aan vluchtelingen? Dan mag je, als dat nodig is, best een pan en een fornuis kopen. Ook salaris betalen is toegestaan.

Als aandeelhouder kunt u iets aan een stichting hebben. Bijvoorbeeld als u het stemrecht zelf wilt uitoefenen, maar het financiële belang aan een ander wilt geven.

Wilt u meer weten, of bent u op zoek naar advies op maat?

Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Heerestraat 32
9991 BG,  Middelstum
Kvk: 87451484

Openingstiijden

Maandag 09:00 - 17:00

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

Afspraken op locatie mogelijk, eventueel ook in de avonduren