Huitsing & Poort Notariaat en Mediation

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor ons kantoor Huitsing & Poort Notariaat en Mediation, die per 1 september van start is gegaan. Totdat de nieuwe website gereed is, zal deze website in de lucht blijven. Vanzelfsprekend blijft ons kantoor u van dienst zoals u van ons gewend bent en zijn we bereikbaar op telefoonnummer 0595-552866 en via email: info@huitsingpoort.nl

Lees hier de laatste blog van Huitsing & Poort Notariaat en Mediation uit Middelstum

 • 21/04/2022
  Investeren in onroerend goed als starter

  Beleggen – of investeren – is anno nu helemaal ‘in’. Dagelijks zien en horen we berichten van mensen die in aandelen, fondsen of cryptomunten investeren en hier een leuk rendement uithalen. Maar aan investeren in toch wel ‘vluchtige’ middelen kleeft een behoorlijk risico. De waarde kan snel stijgen, maar ook even snel weer zakken en dit is niet voor iedereen een prettig gegeven.

  Lees meer
 • 09/11/2021
  Wat doet een notaris?

  Een notaris is een openbaar ambtenaar die door de overheid, in de persoon van de koning, officieel is benoemd om rechtsgeldende en bindende afspraken tussen partijen vast te leggen. De notaris legt de gemaakte afspraken vast in een notariële akte, zodat voor iedereen duidelijk is wat deze afspraken inhouden. Over de inhoud van de afspraken geeft de notaris advies, maar hij of zij blijft te allen tijde onafhankelijk en onpartijdig; de belangen van alle betrokkenen worden gelijk behartigd.

  Lees meer
 • samenlevingsvormen
  07/07/2021
  Welke samenlevingsvormen zijn er?

  Ieder jaar gaan vele stellen samenwonen. Omdat ze simpelweg verliefd zijn, een kind krijgen of omdat ze samen een huis kopen. In Nederland bestaan verschillende samenlevingsvormen, de een met meer wettelijke verplichtingen dan de ander. We zetten hier de verschillende samenlevingsvormen onder elkaar, omdat het altijd goed is om voordat je een keuze maakt, de verschillende consequenties op een rijtje te hebben.

  Lees meer
 • 19/03/2021
  Testament of levenstestament, waarom heeft u deze nodig?

  Veel mensen denken dat het maken van een testament niet nodig is als toch wel duidelijk is naar wie de nalatenschap – het geheel van bezittingen en schulden – gaat als iemand komt te overlijden. Dit staat immers duidelijk in de wet omschreven. In principe erven partners en kinderen. Zijn deze er niet dan gaat de erfenis naar ouders, broers en zussen en zo verder. In principe bepaal je dit dus niet zelf. Dit betekent ook dat bepaalde spullen die u misschien graag specifiek aan iemand na wilt laten, of juist niet, niet altijd bij degene terecht komen die u in gedachten heeft. Daarnaast kan het zijn dat bijvoorbeeld een partner waarmee u samenwoont geen rechten heeft op een deel van de erfenis omdat u geen contractuele verbintenis samen heeft. Ook kan het zijn dat uw kinderen uw erfenis moeten delen met hun partners, wat vervelende consequenties kan hebben als zij ooit voor een echtscheiding komen te staan. Het vastleggen van een testament is dan ook vrijwel altijd het overwegen waard.

  Lees meer
 • 09/11/2020
  De verschillende diensten van Notariskantoor Huitsing

  U gaat naar de notaris om rechtsgeldige en bindende afspraken te maken tussen verschillende partijen. Dit kunnen persoonlijke afspraken zijn over de koop van een huis, een samenleving of een testament, maar ook zakelijke, zoals de rechtsvorm van een onderneming, wijzigingen in statuten of het wijzigen van uw aandelen. Bij Notariskantoor Huitsing kunt u voor al deze zaken dan ook terecht en we doen nog meer, we zetten onze diensten hier voor u op een rijtje.

  Lees meer
 • 09/06/2020
  Rechtsvorm kiezen

  U bent het er gezamenlijk met elkaar over eens. Het is tijd om dat goede doel van de grond te tillen, om samen te sporten of om als buurtbewoners een stem te hebben in wat er allemaal in uw wijk of straat gebeurt. Het is tijd de krachten te bundelen en dit georganiseerd te doen. Om te zorgen dat aan deze krachtenbundeling ook rechten ontleend kunnen worden, is het verstandig een rechtsvorm te kiezen en deze bij de notaris te bekrachtigen. Maar welke rechtsvorm kiest u? Wordt het een vereniging of liever een stichting? We zetten de overeenkomsten en verschillen tussen beide op een rijtje . 

  Lees meer
 • 05/01/2020
  Ondernemingsrecht, wat is dat?

  Ondernemers van bedrijven met een winstoogmerk krijgen vaak met veel verschillende juridische zaken te maken, om te beginnen direct al bij de start van een bedrijf. Dan moet namelijk bepaald worden voor welke rechtsvorm er gekozen moet worden. Deze juridische aangelegenheden zijn door de wetgever vastgelegd in het ondernemersrecht. We vertellen u hier wat dat precies inhoudt. Voor een persoonlijk advies kunt u uiteraard altijd contact opnemen met Notariskantoor mr. H. Huitsing in Middelstum.

  Lees meer
 • 20/12/2019
  Erfrecht, wat is dat?

  Erfrecht is een ingewikkeld rechtsgebied waar vrijwel iedereen wel een keer mee te maken krijgt. Of het nu gaat om het regelen van een eigen nalatenschap of om het recht iets te erven door de aanvaarding van een erfenis. In deze blog leest u de belangrijkste onderwerpen die met erfrecht te maken hebben. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Notariskantoor mr. H. Huitsing in Middelstum.  Lees meer

Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Heerestraat 32
9991 BG,  Middelstum
Kvk: 87451484

Openingstiijden

Maandag 09:00 - 17:00

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

Afspraken op locatie mogelijk, eventueel ook in de avonduren