Lees hier de laatste blog van Notariskantoor mr. H. Huitsing uit Middelstum

 • 09/11/2020
  De verschillende diensten van Notariskantoor Huitsing

  U gaat naar de notaris om rechtsgeldige en bindende afspraken te maken tussen verschillende partijen. Dit kunnen persoonlijke afspraken zijn over de koop van een huis, een samenleving of een testament, maar ook zakelijke, zoals de rechtsvorm van een onderneming, wijzigingen in statuten of het wijzigen van uw aandelen. Bij Notariskantoor Huitsing kunt u voor al deze zaken dan ook terecht en we doen nog meer, we zetten onze diensten hier voor u op een rijtje.

  Lees meer
 • 09/06/2020
  Rechtsvorm kiezen

  U bent het er gezamenlijk met elkaar over eens. Het is tijd om dat goede doel van de grond te tillen, om samen te sporten of om als buurtbewoners een stem te hebben in wat er allemaal in uw wijk of straat gebeurt. Het is tijd de krachten te bundelen en dit georganiseerd te doen. Om te zorgen dat aan deze krachtenbundeling ook rechten ontleend kunnen worden, is het verstandig een rechtsvorm te kiezen en deze bij de notaris te bekrachtigen. Maar welke rechtsvorm kiest u? Wordt het een vereniging of liever een stichting? We zetten de overeenkomsten en verschillen tussen beide op een rijtje . 

  Lees meer
 • 05/01/2020
  Ondernemingsrecht, wat is dat?

  Ondernemers van bedrijven met een winstoogmerk krijgen vaak met veel verschillende juridische zaken te maken, om te beginnen direct al bij de start van een bedrijf. Dan moet namelijk bepaald worden voor welke rechtsvorm er gekozen moet worden. Deze juridische aangelegenheden zijn door de wetgever vastgelegd in het ondernemersrecht. We vertellen u hier wat dat precies inhoudt. Voor een persoonlijk advies kunt u uiteraard altijd contact opnemen met Notariskantoor mr. H. Huitsing in Middelstum.

  Lees meer
 • 20/12/2019
  Erfrecht, wat is dat?

  Erfrecht is een ingewikkeld rechtsgebied waar vrijwel iedereen wel een keer mee te maken krijgt. Of het nu gaat om het regelen van een eigen nalatenschap of om het recht iets te erven door de aanvaarding van een erfenis. In deze blog leest u de belangrijkste onderwerpen die met erfrecht te maken hebben. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Notariskantoor mr. H. Huitsing in Middelstum.  Lees meer
 • 15/11/2019
  Onroerend goed voor beginners

  Misschien hebt u er al eens over nagedacht, over het investeren in onroerend goed om zo in de toekomst een leuk centje over te houden. Een hele leuke, maar ook spannende gedachte want bij beleggen in vastgoed komt wel het een en ander kijken. Een eerste huis kopen voor de verhuur is namelijk nog niet zo simpel. Toch is het zeker te doen en als u het vanaf het begin professioneel benadert, is er echt rendement te halen uit uw investering.

  Lees meer
 • 08/08/2019
  Waarom een levenstestament?

  Misschien stelt u uzelf de vraag of het vastleggen van een levenstestament voor u van belang is. Om dat voor uzelf helder te krijgen, is het als eerste belangrijk te weten wat een levenstestament precies is. Op onze website vindt u hierover uitgebreide informatie https://www.notarishuitsing.nl/diensten/levenstestament-volmacht

  In een levenstestament staan die zaken beschreven die u aangaan als u dit zelf niet meer kunt. U weet bij het afsluiten niet of dit ook nodig is maar stel dat u een ongeluk krijgt of bijvoorbeeld dement wordt en hierdoor wils- en handelingsonbekwaam. U kunt op voorhand maatregelen nemen om te zorgen dat er geen beslissingen over u genomen worden die uzelf per se niet gewild zou hebben.

  Lees meer