Onroerend goed voor beginners

Misschien hebt u er al eens over nagedacht, over het investeren in onroerend goed om zo in de toekomst een leuk centje over te houden. Een hele leuke, maar ook spannende gedachte want bij beleggen in vastgoed komt wel het een en ander kijken. Een eerste huis kopen voor de verhuur is namelijk nog niet zo simpel. Toch is het zeker te doen en als u het vanaf het begin professioneel benadert, is er echt rendement te halen uit uw investering.

Wat houdt het in?

Als u gaat beleggen in vastgoed dan koopt u een of meer huizen die u daarna gaat verhuren. In een aantal gevallen zult u eerst flink moeten verbouwen om de woning verhuurbaar te maken en natuurlijk zult u van tevoren uw financiering rond moeten krijgen, want meestal zult u een dergelijk pand niet zomaar uit eigen middelen kunnen betalen. Uw financiering regelen is dan ook de eerste stap op weg naar een rendabele belegging. Voor investeerders is het belangrijk dat u een goed businessplan kunt overleggen en ook het hebben van een behoorlijke hoeveelheid eigen spaargeld draagt wel bij aan het toehappen van bijvoorbeeld een bank. Meestal is het verstandig het bij de investeerder geleende geld af te lossen via een percentage van de winst.

Waar begin ik?
Voordat u begint met beleggen in onroerend goed, is het goed om uitgebreid met een expert van gedachten te wisselen. Een notaris is hiervoor de aangewezen persoon. Een notaris is sowieso nodig voor de vastleggen van de financiering en aankoop van een pand en hij beschikt dan ook over de kennis van alle juridische en fiscale aspecten die hierbij komen kijken. Een notaris is daarnaast op de hoogte van de wetgeving op dit gebied en een gesprek met hem is dan ook een eerste stap naar een goede belegging met een zo groot mogelijk rendement. En bent u eenmaal zover dan kan de notaris u ook uitgebreid adviseren over het opstellen van een huurcontract, over wat te doen met verborgen gebreken, erfpacht, huurbescherming en zelfs over bodemvervuiling. Denkt u dus oprecht na over het met investeren in vastgoed, start dan bij de notaris, een goed begin is het halve werk.

Feed