Huitsing & Poort Notariaat en Mediation

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe website voor ons kantoor Huitsing & Poort Notariaat en Mediation, die per 1 september van start is gegaan. Totdat de nieuwe website gereed is, zal deze website in de lucht blijven. Vanzelfsprekend blijft ons kantoor u van dienst zoals u van ons gewend bent en zijn we bereikbaar op telefoonnummer 0595-552866 en via email: info@huitsingpoort.nl

Investeren in onroerend goed als starter

Beleggen – of investeren – is anno nu helemaal ‘in’. Dagelijks zien en horen we berichten van mensen die in aandelen, fondsen of cryptomunten investeren en hier een leuk rendement uithalen. Maar aan investeren in toch wel ‘vluchtige’ middelen kleeft een behoorlijk risico. De waarde kan snel stijgen, maar ook even snel weer zakken en dit is niet voor iedereen een prettig gegeven.

Wat houdt investeren in vastgoed in?
Naast bovenstaande mogelijkheden tot investeren is het ook een optie te beleggen in minder aan fluctuaties onderhevige zaken; in onroerend goed. De waarde hiervan is redelijk vast, wat voor de toekomst meer zekerheid biedt. Maar bij het kopen van een woning of appartement als belegging, komt wel het een en ander kijken. En, zeker als starter op deze markt, is het verstandig om over een aantal zaken goed na te denken, voordat u aan dit mooie avontuur begint.

Hoe begin ik als starter met investeren?
Zo is het slim u eerst af te vragen wat precies de reden van uw investering is. Hebt u geld over of wilt u later, als u met pensioen bent, een extra centje ter beschikking hebben? Misschien ziet u een belegging wel als een goede investering in de toekomst van uw kinderen.
Bepaal naast uw doel ook vooraf uw doelgroep. Wilt u bijvoorbeeld een woning kopen om deze te verhuren aan studenten, of gaat er een gezin in wonen? Beide groepen vragen om een ander soort vastgoed. Daarnaast bent u als ‘huisbaas’ verantwoordelijk voor het woongenot van de huurders, wat betekent dat ze prettig en veilig in de woning moeten kunnen wonen. En huurders genieten woonbescherming; u kunt ze er niet zomaar uitzetten omdat het u niet bevalt, of omdat u andere plannen met de woning hebt.

Investeren in onroerend goed heeft gevolgen voor zowel uw juridische als uw fiscale positie. Het inkomen dat u ontvangt uit de verhuur van uw pand, kan op verschillende manieren worden belast (in box 1 en box 3). Laat u goed informeren over de verschillende consequenties op dit gebied, voordat u gaat investeren.

Laat u vervolgens ook goed informeren over alle kosten die een investering in vastgoed met zich meebrengt. Denk hierbij aan beheer en onderhoud, een aantal kosten hiervan komen voor uw rekening. Koop ook niet zomaar een pand, maar laat dit van tevoren door een expert goed inspecteren, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Neem contact op met de professional
Als u van plan bent te investeren in onroerend goed, laat dan alle contracten opstellen door een professional, zoals notaris mr. H. Huitsing. Hij weet precies van de hoed en de rand en daar doet u uw voordeel mee.

Feed

Huitsing & Poort Notariaat en Mediation
Heerestraat 32
9991 BG,  Middelstum
Kvk: 87451484

Openingstiijden

Maandag 09:00 - 17:00

Dinsdag 09:00 - 17:00

Woensdag 09:00 - 17:00

Donderdag 09:00 - 17:00

Vrijdag 09:00 - 17:00

Afspraken op locatie mogelijk, eventueel ook in de avonduren